Nem olyan régen egy teljesen új területre tévedt a vállalatunk, mert bevezetni készültünk a termékek online értékesítését a vállalat életébe. Mivel számos termékcsoporttal és annak is több osztályával dolgozik a vállalat ez nem kis feladatot támasztott a cég számos részlege elé. Az én feladatom az lett, hogy a termékfotózás világáról a lehető legtöbb érdemi és fontos információt szedjem össze annak érdekében, hogy egy tökéletes külső partnert tudjunk találni a készülő webshop képeinek megvalósítására. Természetesen azt mindenki tudja, hogy a fotózás egy nagyon speciális és külön szakma, de azt én se gondoltam volna, hogy a termékek fotózása ezen belül is ennyire speciális és kényes terület.

Én a feladatnak megfelelően elkezdtem a mély kutatást a termékfotózás és egyébként is az ilyen jellegű fotózások világát tekintve. Mondanom sem kell, hogy számos szakmai kifejezésnek és eszköznek, referencia fotóknak és véleményeknek is utána néztem. Egy idő után már azon kaptam magam, hogy nem az után kutatok, hogy mik azok a nagyon fontos paraméterek mondjuk egy terméket ábrázoló képen, amit figyelni kell ahhoz, hogy a lehető legjobb szakembert találjuk meg a piacon, hanem hogy konkrétan mindig egy bizonyos szolgáltató csoportra, a Fotoda csapatára terelődik a figyelmem, és az ő képeiket, oldalukat, szöveges ismertetéseiket olvasom.

Gondoltam tehát egy nagyon bátrat, és ahelyett, hogy külön bele mentem volna, milyen paraméterek, értékek és képek alapján kell vizsgálni ezt a világot, hogy a lehető legjobb szolgáltatót ki tudjuk választani a piacon, hanem egy konkrét javaslatot tettem a szakértő külső fotós csapatra, ami nem volt más, mint a Fotoda studio. Természetesen a főnökeim nagyon meglepődtek, de örültek is, hiszen öt-hat összefüggő mondattal meg tudtam indokolni a javaslatot, mutattam számukra pár referencia képet és már szervezhettem is a személyes találkozót a vezetőség számára a cég képviselőjével.

Mondanom sem kell, hogy a csapat nagyon profi, a képek többek, mint tökéletesek, és az eredmény mindig felülmúlja a várakozásainkat. Tökéletesen azt kapjuk a fotoda csapatától, amit szerettünk volna, mindezt gyors, pontos és gördülékeny munka mellett. Nem csak az eredmény miatt vagyok boldog, hanem azért is, mert a vezetőség ezt a sikert az én javaslatom eredményének könyvelte el, és ez hihetetlen jó érzéssel tölt el.

Kategóriák: Egyéb