Az embernek cégvezetőként sokszor ezer felé áll a feje, és igazság szerint sokszor azt sem tudom én sem, hogy mire válaszolok, honnan jött a kérdés, főleg egy keményebb napon, vagy egy erőteljesebb kampány időszakban. Persze ez sosem kifogás, az embernek mindig pontosan tudnia kell, hogy mire válaszol, mint ahogyan azt is, hogy a válaszainak következménye van, hiszen a vezetők és a munkatársak azok alapján döntéseket hoznak, melyek kihatnak a vállalatra és annak működésére és jövőjére. Néhány esetben azonban velem is előfordul, hogy összekeverek dolgokat vagy fogalmakat, pedig már megtanultam az értelmüket, csak abban a pillanatban, mikor a témában kérdeznek épp máshol járnak a gondolataim és a fejem és össze vissza keverem a feladatok és kötelezettségek dolgait.

Nem összekeverendő például a kockázatértékelés, melyet az ember a bankszektorban szokott hallani és az a kockázatértékelési feladat, mely a munkavédelem területét illeti. Én nem olyan régen nagyon a pénzügyi helyzetünkkel voltam elfoglalva, és mivel egész nap a letéteket, lekötéseket és hiteleket böngésztem, amikor az activesafety munkatársa egyeztetni szeretett volna velem a kockázatértékelés kötelezettségéről, teljes mértékben a banki dolgokkal kapcsolatban kezdtem el beszélgetni vele. Furcsán nézett rám, mire rájöttem, hogy nem a pénzügyes áll velem szemben, hanem egy munkavédelmi szakember, aki teljesen más dolgok kapcsán vár választ tőlem, mint én gondoltam.

Persze jót nevettünk az egészen, majd hihetetlen gyorsan és egyszerűen végig ment a kockázatértékelés felülvizsgálata, és mivel nem igazán változott semmit sem az üzem és a termelési folyamat az előzőhöz képest, körülbelül ugyanazok az értékek és jegyzőkönyv jött ki. Persze megtehettük volna, hogy nulla munkával látunk neki ennek a feladatnak, azonban én biztonságban szeretném tudni a munkavállalóimat és a cégemet is, így nekem kifejezetten fontos a munkavédelmi rendszer nyújtotta valódi biztonság. Mindenkinek javasolni tudom ezt a fajta hozzáállást, mint ahogyan azt is, hogy össze ne keverje a pénzügyi és a munkavédelmi feladatok listáját és fogalmait.

Kategóriák: Egyéb