Én tűz- és munkavédelmi referensként dolgoztam több mint tíz évet egy nagyvállalatnál. A multinacionális vállalatok egyáltalán nem arról híresek, hogy élen járnának a motivációban és a megbecsülésben, természetesen tisztelet a kivételnek, de ami számomra nagyobb problémát okozott, hogy nem is nagyon figyeltek oda arra, amit jelezni próbáltam az évek során. Nyilván ennek a vállalatnak nem véletlenül kellett egy ilyen szakembert alkalmazni. Több raktárt üzemeltetett, ahol tűzvédelmi szempontból veszélyes anyagokat kellett nem csak tárolni, de folyamatosan mozgatni is.

Számos olyan terület volt, ahova a sablon dolgok és rendelkezések nem voltak elegendőek, nem voltak megfelelően kialakítva a menekülési utak egy-egy hirtelen bekövetkezett nem várt esemény esetére. Őszintén szólva rajtam kívül senki sem nagyon foglalkozott ezzel. Természetesen a törvényi kötelezettségeknek és jogszabályoknak megfelelt a vállalat működése, legyártottuk a sablon dokumentumokat és mindig időben megfeleltünk minden jogszabályi kötelezettségnek, megtettük a szükséges próbariadókat, tehát az ellenőrzések során soha semmilyen probléma vagy fennakadás nem volt. Vagyis a vállalatvezetés részéről tekintve én tökéletesen végeztem a munkámat. Én azonban sosem voltam sem nyugodt, sem elégedett. Mindig próbáltam a lehetséges fórumokon jelezni, hogy lehet, hogy a törvényi előírásoknak megfelelünk, de valójában az igazi védelem sem a munkavállalók számára, sem pedig a termékek tekintetében nem biztosított. Hatalmas anyagi kár volt kilátásban egy baleset vagy más nem várt esemény bekövetkezte esetén. Ezt valahogy soha senki sem akarta meghallani tőlem. Egyre inkább úgy éreztem, én ezt nem akarom így tovább csinálni. Elkezdtem az esélytelenek nyugalmával olyan helyet keresni, ahol az egész munkaterülethez sokkal konstruktívabban és hatékonyabban, aktívabban állnak hozzá.

Hatalmas örömömre megtaláltam a https://tsrsafety.hu/ oldal, ahol épp munkatársat kerestek. Úgy gondoltam, nincs mit veszítenem, megpróbálom. Ez a vállalat külső partnerként végzi a tűz- és munkavédelem szolgáltatását, és úgy gondoltam, ha valahogy esély van profi és szakami munka igényének meglétére, akkor egy ilyen cégnél lehet. Megnézve weboldalukat nagyon tetszett a küldetésük, és már az első találkozás alkalmával nagyon szimpatikusak is voltak. Ma már fél éve dolgozunk együtt, és elmondhatom, hogy minden vágyam teljesült. Boldogan, szakmaian, profin végezhetem a munkámat, mindezt egy nagyon jó hangulatú környezetben, ahol nem csak a munkámat, de a személyemet is megbecsülik. Életem legjobb döntése volt ez a váltás.

Kategóriák: Egyéb